Obilježimo zajedno Svjetski dan zaštite okoliša

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). Obilježavanjem Dana zaštite okoliša diljem svijeta, Program Ujedinjenih naroda za okoliš nastoji istaknuti glavne okolišne probleme i omogućiti svima da shvate svoju vlastitu ulogu i odgovornost u razmišljanju i djelovanju s ciljem održivog razvoja našeg okoliša.

Ovogodišnji slogan Svjetskog dana zaštite okoliša #OnlyOneEarth upućuje na činjenicu da su u našoj galaksiji milijuni planeta, ali #SamoJednaZemlja, stoga ju moramo slaviti, štititi i obnoviti.

Hrvatsko društvo za inženjerstvo okoliša pridružit će se obilježavanju Svjetskog dana zaštite okoliša u sklopu događanja koje će se održati u Šetalištu Ivana Pavla II. u Varaždinu. Događanje organizira Geotehnički fakultet u suradnji s Fakultetom organizacije i informatike i Tekstilno-tehnološkim fakultetom.

Pozivamo vas da nam se pridružite na našem štandu u Šetalištu, 7. lipnja od 10 do 18 sati, kako bi obilježili ovaj Dan u što većem broju i naučili korisne i jednostavne eko savjete čija primjena doprinosi održivom življenju.